14 Mart 2013 Perşembe

Yenidoğanda Uzun Dönem Mekanik Ventilasyon


Alıntıdır.
Derleyen Dr. Ercüment Sönmez Güdücüoğlu
Arka plân
Son yıllarda gelişmiş teknoloji ve bakımı önemli ölçüde uzun vadeli mekanik ventilasyon üzerindeki hastalarda prognozu ve yaşam kalitesi iyileştirilmiştir. Bu çalışma, Tayvan, uzun süreli mekanik ventilasyon (MV) desteği çocukların durumunu inceledi.

Yöntemler
Ocak 1998 ve Aralık 2006 tarihleri ​​arasında hastaların tıbbi kayıtları geriye dönük olarak incelendi ve klinik faktörlerin sistematik gözden geçirildi.

Sonuçlar
53 (% 38.1) kız ve 86 (% 61.9) erkek, 3 ay ila 18 yaş arası yüz ve otuz dokuz (139) hasta alındı. Yaygın, altta yatan hastalıkların nörolojik / nöromüsküler hastalıklar (n = 100,% 71.9) ve hava yolu / akciğer disfonksiyonu (n = 19,% 13.7) alındı. OG tesis sonra, çocuklar çoğunlukla enfeksiyon için tıp merkezi (n = 157,% 47.7) ve elektif cerrahi veya prosedürler (n = 46,% 13.9) geri döndü. Uzun süreli takipte, 37 (% 26.6) öldükten sonra, 81 (% 58.3) yerel hastanelerde solunum bakım koğuşta aktarılır ve 21 (% 15.1) evde bakım desteği alındı.

Sonuçlar
Orada Tayvan uzun süreli MV desteği hakkında daha fazla çocuk şimdi ve çoğu yerel hastanelerde solunum bakım servislerinde bulunmaktadır. Nörojenik solunum yetmezliği, akciğer hastalığı yatan tanılarında vardiya yatış etkiler. Solunum yetmezliği ana nedeni nörolojik hakarettir.

Anahtar Kelimeler: çocuk, uzun süreli mekanik ventilasyon, sonuç



Madde Seviyelendir'in yedekleyin

1. Giriş
Son 10 yılda, tıbbi bilgi ve teknolojideki gelişmeler kritik-hasta çocukların sağkalım oranları düzeldi. Gibi nörolojik bozukluklar, nöromüsküler hastalıklar, ya da uzun süreli mekanik ventilasyon (MV) gerektiren hava yolu anomalileri gibi koşullar başarısızlık nedeniyle kronik solunum çocukların artan nüfus-genellikle aileleri ayırmak ve ortamlar koyun uzamış yatış deneyimi sağlık ve gelişim için uygun. Ancak, alan ve toplum içinde finansman ve bakımı konusundaki endişelerini önemli gelişmelere rağmen, küçük Tayvan uzun süreli MV desteği gerektiren çocukların durumu hakkında bilinmektedir. Bu çalışmada, tek bir sağlık merkezi uzun vadeli MV desteği çocukların durumu (sayı, konum, altta yatan bozukluk ve tıbbi / teknik yönetim) belirlenmiştir. Bu tür bilgiler, ihtiyaçların değerlendirilmesi ve bu çocuklar ve aileleri için tıbbi ve sosyal desteğe daha fazla iyileştirme sağlamak için gereklidir.

Madde Seviyelendir'in yedekleyin

2. Yöntemler
Uzun süreli mekanik ventilasyon (MV) desteği nefes için mekanik yardım gerekli herhangi bir çocuk olarak tanımlandı, gibi daha uzun MV süreleri ile 3 ay ile 18 yaş arasında MV.1 Hastalar kurumunun üç ay sonra vazgeçirmek için bir başarısızlık ile ölçülen üç ay dahil edildi daha. Sütten olasılığı vardı prematüre bebeklerde Veri başarıyla alınmadı ancak vadeli üç ay sonra ötesinde imkansız kanıtladı weaning prematürite, bağlı kronik akciğer hastalığı olan çocuklarla ilgili veriler alındı. Onlar MV bir ay sonra ekstübe edilemeyen zaman hastalar trakeostomi için kabul edildi.

Çalışma 1.894.000 kişi ve yılda 18,000-20,000 canlı doğumda bir nüfusa sahip olan Chang Gung Çocuk Hastanesi (CGCH), Taoyuan County içinde 532 yataklı üniversite-bağlı eğitim hastanesi, Kuzey Tayvan, Ocak 1998 ile Aralık 2006 yapıldı Çalışma süresince. Hastane Chang Gung Memorial Hastanesi parçasıdır ve bu ilçede çocuklar için üçüncül bakım birincil sağlayan tek sevk merkezidir. Bu sırasıyla 20 ve dokuz yataklı iki pediatrik yoğun bakım ünitelerinde, ÇYBÜ I ve II, vardır.

Pediatrik yoğun bakım ünitesine başvuran ve fazla üç ay süreyle MV tarafından desteklenen hastanın tıbbi kayıtları geriye dönük olarak incelendi. Uzun süreli MV desteği ile her çocuk hakkında özel bilgiler (örneğin, yerel bir solunum bakım koğuşu MV başlama, tekrar yatış ventilatör bağımlılığı, sıklığı, nedenleri, ve süresi en çok sorumlu altta yatan hastalık, çocuğun yerin yaşı dahil hastane, ev, ya da ölmüş), yerin zaman (ay), MV destek türleri (yani, trakeostomi veya noninvaziv maske ile pozitif basınçlı ventilasyon), ve günlük destekli OG destek saatleri.

Altta yatan hastalıklar nörolojik / nöromüsküler hastalıklar, solunum yolu / akciğer fonksiyon bozukluğu, konjenital kalp hastalığı ve metabolik / genetik anormallikler dahil. MV başlangıçlı veya ev bakım başlangıç ​​yaşı <12 ay, 1-5, 6-10 ve 11-18 yaş olarak kategorize edildi. Yeniden yatış için nedenleri takip muayenesi, elektif cerrahi veya prosedürü, hava yolu problemi, enfeksiyon, refrakter nöbet, gastrointestinal kanama, ve diğerleri olarak kategorize edildi. Havayolu sorunları Trakeostomi tüp disfonksiyonu ve trakeal granülasyon ya da stenozu dahil olurken elektif cerrahi ya da prosedürler, kalıcı santral venöz kateter, trakeostomi, gastrostomi ve nasoduodenal tüpü dahil. Hastalık Kontrol ve Önleme / Ulusal Hastane Enfeksiyonları Sürveyans Sistemi (NNIS) Merkezleri enfeksiyon standart tanımları used.2, 3'ü diğer koşullar postprandial kusma, metabolik bozukluklar, deri döküntüleri, anormal karaciğer fonksiyon ve bilinç değişikliği içeriyordu.

Tekrar yatış süresi <30, 30-60 ve> 60 gün olarak kategorize edildi. Mortalite, yerin ve OG ihtiyaçları da dahil olmak Hasta sonuçları, son klinik ziyareti veya MV destek sonra en az 6 ay ilgili solunum bakım hastane kayıtlarından tespit edildi. Mevcut konumda izlem süresi 18 111 ay arasında değişmekteydi. Günlük MV kullanım saatleri dört geniş kategoriye düştü: (1) günde 24 saat; (2) günde 12-24 saat; (3) 8-12 saat günlük (noktürnal ventilasyon sadece) ve (4) epizodik kullanmak veya esas olarak solunum yolu enfeksiyonları sırasında. Bu çalışmada hastanenin Kurumsal İnceleme Kurulu tarafından onaylanmıştır.

2.1. Veri analizi
Başvuru ile ilgili klinik faktörler olarak son klinik ziyareti veya MV destek sonra en az altı ay, ilgili solunum bakım hastane kayıtlarında tanımlanan ölüm, yerin ve OG ihtiyaçları da dahil olmak üzere uzun vadeli sonucunun olası belirleyicileri olarak analiz edildi. Bu faktörler tekrar yatış OG kullanmaya başlama, altta yatan bozukluk ve sıklığı yaşı vardı. Bu değişkenler ve uzun dönem sonuçları arasındaki ilişki incelendi.

İstatistiksel analizler SPSS (sürüm 10.0) istatistik programı kullanılarak yapıldı. Kaydedilen tüm değişkenler kategorik veriler için ki-kare testi kullanılarak parametreler arasındaki ilişkiler açısından tarandı. P değerinin <0.05 istatistiksel olarak anlamlı kabul edildi. Tüm istatistiksel testler iki uçlu idi.

Madde Seviyelendir'in yedekleyin

3. Sonuçlar
Ocak 1998 ile Aralık 2006 arasında 53 kız (% 38.1) ve 86 erkek (% 61.9) da dahil olmak üzere 139 hasta, dahil edilme kriterlerini karşıladı. Bunlardan, 53 (% 38.1) 12 aylıktan küçük olduğu, 52 (% 37.4) 6-10 yaş arasında 15 (% 10.8) ve 19 (% 13.7) 10 yaş üstünde olup, 1-5 yaşında idi. Onların ana temel bozuklukları (rütbe sırasına göre) nörolojik / nöromüsküler hastalığı (n = 100,% 71.9), hava yolu / akciğer disfonksiyonu (n = 19,% 13.7), metabolik / genetik anormallikler (n = 16,% 11.5) idi ve konjenital kalp hastalığı (postoperatif diyafragma parezisi) (n = 4,% 2.9) (Tablo 1). Merkezi sinir sistemi (MSS) enfeksiyonu olan 29 çocuk Ondokuz bir enterovirüs 71 (EV71) enfeksiyonunun nörolojik sekel. Çalışmamızda, nöromüsküler hastalığı olan çocukların% 31'i sonunda 5 yaş üzeri MV desteği gereklidir. Ancak, sigara nöromüsküler hastalığı olan çocukların sadece% 7.7 5 yaş üzeri MV desteği gereklidir. Yaş ve etiyolojisi arasındaki korelasyon (p = 0.002) istatistiksel olarak anlamlıdır. Sonuç olmayan nöromüsküler hastalığı olan çocukların çoğu 5 yaşın altındaki MV desteği gerekli olduğunu gösterdi, ancak nöromüsküler hastalığı olan çocukların 5 yaş üzeri MV desteği gereklidir.

Tablo 1. Uzun süreli mekanik ventilasyon (n = 139) gerektiren çocukların ana altta yatan bozukluk.
Çocukların Bozuklukları No
Nörolojik / Nöro-müsküler hastalık 100 (% 71.9)
Azalmış Merkezi Sinir Sistemi (MSS) Giriş 86 (% 61.8)
Hipoksik-iskemik ensefalopati / Serebral palsi 36
İntrakraniyal kanama ve Travma 14
Spinal yaralanma 3
Konjenital MSS malformasyonu 4
Santral sinir sistemi enfeksiyonu 29
Periferik Sinir / Nöromüsküler hastalığı 14 (% 10.1)
Havayolu / Akciğer Disfonksiyon 19 (% 13.7)
Üst Hava Yolu Tıkanıklığı
Trakeomalazi, trakeal stenoz, subglottik stenoz 6
Kranyo-fasial sendromlu 3
Akciğer hastalığı
(Örn., kronik akciğer hastalığı, akciğer hipoplazisi) 10
Genetik / Metabolik anormallikler 16 (% 11.5)
Metabolizma veya nöro-dejeneratif bir hastalıktır 8 Doğuştan hatası
Kromozom anormalliği 8
Konjenital Kalp Hastalığı
Postoperatif diyafragma parezisi 4 (% 2.9)
, 37 (% 26.6) kaybedildi 139 çocuk uzun süreli takip sonrası, 81 (% 58.3) yerel hastanelerde solunum bakım koğuşta aktarılır ve 21 (% 15.1) evde bakım desteği alındı. Ölümlerinin, 35 ağır sepsis nedeniyle hastanede öldü ve tavsiye karşı taburcu olduktan sonra iki. Mevcut konumda zaman 18 111 ay (ortalama ± SD 56.3 ± 21.6 ay) arasında değişiyordu.

Evde ve uzun vadeli destek gerektiren 102 çocukların tedavisinde hastanede kullanılan OG destek türleri açısından, 99 çocuk (% 97.1) noninvaziv bir maske aracılığıyla OG alınan bir trakeostomi ve üç (% 2.9) ile pozitif basınç desteği (Tablo 2). Hiçbir çocuk negatif basınçlı MV ile tedavi edilmiştir. Hastane grubunda 80 çocuk ventilatör trakeostomi yoluyla destek ve noninvaziv maske aracılığıyla tek aldı. Evde bakım grubunda, 19 noninvaziv maske ile trakeostomi ve iki ile ventilatör desteği aldı.

Tablo 2. Mekanik ventilasyon, uzun süreli solunum desteği (n = 102) gerektiren çocuklar için evde ve hastanede kullanılan.
Ana Sayfa (n = 21) Hastanesi (n = 81)
Pozitif basınçlı ventilasyon
Trakeostomi 19 (% 90.5) 80 (% 98.8)
Noninvaziv maskesi 2 (% 9.5) 1 (% 1.2)
Günlük destekli ventilasyon Saatleri
24 saat 6 (% 28.5) 81 (% 100) †
12-24 saat (gece ve gündüz) 1 (4.8%) 0
8-12 saat (noktürnal ventilasyon sadece) 3 (% 14.3) * 0
Epizodik (her gün değil) 11 (% 52.4) 0
* Noninvaziv maske ile ventilatör desteği aldı, iki çocukları kapsar.

† noninvaziv maske ile ventilatör desteği aldı bir çocuk içerir.

Hastane grubunda, tüm çocuklar (100%) OG destek günde 24 saat gereklidir. Evde bakım grubu, altı gerekli OG destek günde 24 saat, bir üç (noninvaziv maske ile iki çocuk da dahil olmak üzere) zaman uyanık yeterli havalandırma sürdürmek başardık ve yalnızca noktürnal MV bağlıydı, 12-24 saat süreyle MV desteği vardı, ve 11 çoğunlukla solunum yolu enfeksiyonları sırasında, sadece epizodik MV desteği gereklidir. Etiyolojisi ve yerin veya mortalite (p = 0.022) arasında anlamlı bir ilişki saptanamamıştır.

Uzun süreli MV desteği gerektiren 103 çocuk için, hastaneye 330 yatışın vardı. Yatışların nedenleri ve süreleri Tablo 3 'de gösterilmiştir. Önceki yılda tekrar yatış sıklığı 1 15 bölüm (± SD 3.20 ± 2.54 ortalama) arasında değişmektedir. OG tesis edildikten sonra, çocukları nedeniyle enfeksiyon (n = 157,% 47.7) esas olarak yatırıldı edildi. Seçmeli ameliyat veya prosedürler (n = 46,% 13.9) ikinci en yaygın nedeni vardı. Geri kabul Ek nedenleri rutin izlem muayenesi (n = 37,% 11.2), solunum sorunları (n = 23,% 7.0), nöbet (n = 22,% 6.7), gastrointestinal kanama (n = 13,% 3.9 idi ), ve diğerleri (n = 32,% 9.7). Solunum yolu enfeksiyonu enfeksiyonun en sık sebepti. Hastanede yatış süresi <275 çocuk 30 gün (% 83.6), 34 30-60 gün (% 10.3) ve> 20 60 gün (% 6.1) idi. Tekrar yatış nedenleri yatış süresi ile ilişkilidir. Enfeksiyon nedeniyle hastaneye döndü Çocuklar enfeksiyonu olmayanlara (± SD, 16.49 ± 21.15 vs 22.15 ± 20.15 gün, p = 0.015 ortalama) göre hastanede daha uzun süreler vardı.

Tablo 3. Nedenleri ve uzun süreli mekanik ventilasyon desteği (n = 103) gerektiren çocukların hastaneye tekrar başvuruların süresi.
Başvuran Tanı Başvurular (n = 330) yatış Toplam Süresi
<30 gün 30 ila 60 gün> 60 gün
Enfeksiyon * 157 (% 47.6) 123 21 13 157
Kan dolaşımı infeksiyonu 36
Pnömoni / trakea-bronşit 111
İdrar yolu enfeksiyonu 12
Elektif cerrahi ve prosedürler 46 (% 13.9) 43 3 0 46
Muayenede 37 (% 11.2) takip 36 1 0 37
Diğer koşullar † 32 (% 9.7) 30 2 0 32
Havayolu sorunun 23 (% 7.0) 20 2 1 23
Refrakter nöbet 22 (% 6.7) 14 4 4 22
Gastro-intestinal kanama 13 (% 3,9) 10 1 2 13
Toplam 330 (% 100) 276 34 20 330
10 bölüm enfeksiyonları iki tür kombine vardı.

* 9 bölüm, diğer enfeksiyon vardı selülit (2), ventrikülo-peritoneal şant enfeksiyonu (2), port A enfeksiyonu (2), akut gastro-enterit (2), pankreatit (1) dahildir.

† Diğer koşullar postprandial kusma, metabolik bozukluklar, deri döküntüleri, anormal karaciğer fonksiyonu, bilinçli değişiklik içerir.

Madde Seviyelendir'in yedekleyin

4. Tartışma
Gelişmiş teknoloji ve hasta bakımı ile Tayvan uzun süreli MV desteği alan çocukların sayısı artmıştır. Bu çocuklarda ana bozuklukları heterojen bir hastalık grubunu kapsayan ve ülkelere göre farklılık gösterir. Nedenlerinin çoğunluğu yeni İngiliz ve İsviçreli anketler, Japonya'da benzer araştırmalarda pediatrik hastanın population.1 yaklaşık yarısı nöromüsküler hastalıklar hesabı, 4 olarak nöromuskuler ve nörolojik diseases.1, 4, 5, 6, 7, 8 ve Kanada, nöromüsküler hastalıklar önceki çalışmaların sonuçlarının aksine, pediyatrik hasta population.5% 27 için 6 muhasebeleştirmek Mevcut anket daha az nöromusküler bozukluklar vardır. Bu tek-merkezli bir çalışma olduğu göz önüne alındığında, nöromüsküler bozukluğu olan çocukların oranı hasta popülasyonunda düşük olabilir. Böylece, uzun süreli mekanik ventilasyon desteğinin sonucu ve kalitesini değerlendirmek için bu özel hasta popülasyonuna ilişkin verilerin sürekli toplanması için bir sistem kurulması garantilidir.

Diğer ana nedeni bir önceki Tayvan araştırmada santral hipoventilasyon sendromu, hipoksik-iskemik ensefalopati, ve spinal bifida / omurilik injury.1, 4, 5, 6, 7, 8 dahil olmak üzere, nörolojik bir hastalıktır, ana nörolojik nedenlere vardır hipoksik- iskemik ensefalopati (% 33.7) ve mevcut çalışmada EV71 (% 24.1) .7 nörolojik sekel, ana nörolojik nedenlere hipoksik-iskemik ensefalopati / serebral palsi (% 25.8), MSS infeksiyonu (% 20.9), intrakraniyal kanama ve beyin vardır travma (% 10.1), omurilik yaralanması (% 2.2) ve konjenital MSS malformasyonu (% 2.9). Tayvan'da, EV71 enfeksiyon salgınlarının solunum kaslarında felce gibi ciddi nörolojik sekel rhombencephalitis baş nörolojik komplikasyon ile, 1998 yılında ve sonraki yıllarda oluştu. MSS enfeksiyon alt grupta, 19 29 Çocukların nörolojik sekel ile EV71 enfeksiyon vardı.

Prolong ventilatör desteği hem hastalığı faktörler (örneğin solunum, kardiyak, metabolik ve nöromüsküler) ve klinisyen yönetimi faktörlerinin (örneğin kesilmesinin potansiyel ve uygunsuz ventilatör ayarları / yönetimi tanımak için başarısız) neden olur. Multidisipliner kanıta dayalı görev gücü, ekran sütten günlük vantilatör mekanik ventilasyon support.9 alan her hastada yapılmalıdır hastalığın stabilitesini / kurtarma, gaz değişimi, hemodinami ve solunum sürücü odaklanarak başlar kurallar bir dizi tavsiye etti Mevcut kohortunda 10, solunum yetmezliğinin en sık nedeni nörolojik / nöromüsküler hastalıktır. Bu çocuklar genellikle yoksul bilinci, kas tonusu ve halsizlik, ve sekresyonların taşıma ile ilgili sorunlar var çünkü nörolojik / nöromüsküler hastalığı olan çocukların solunum yetmezliği riski şaşırtıcı değil var. Akut nörolojik bozukluklar asiste ventilasyon için kararlar genellikle basittir.

Uzun süreli MV desteği çocukların yönetimi karmaşık ve benzersiz bir etik, tıbbi, ekonomik, ve psikolojik sorunlara yol açar. Dejeneratif hastalıklar, tıbbi müdahale ile yaşam kalitesi ile hastaların ömrünü ilgili etik konuları ele almadan önce tarif edilmelidir. Spinal müsküler atrofi, mevcut izleme şey sunmak isteyenler ve trakeostomi ve uzun süreli invazif MV.11 Semptomatik solunum yetmezliği palliated edilebilir kadarıyla etkili bir son aşama motor nöron hastalarında noninvaziv MV kullanarak devam edenler arasında kutuplaşmış görünüyor hastalık, ancak bu yarar bir trakeostomi ve tam zamanlı MV desteği gerektiren tüm kime spinal müsküler atrofi dokuz olgu içeren artan disability.12 bugünkü serisi pahasına yaşamın uzaması gibi olası zararlı etkilere karşı dikkatle tartılması gerekir . Ne olursa olsun, seçilen tedavi rejiminin, uygunsuz kaçınma ya da yanlış veya uygunsuz beklentilerine dayalı uzun süreli MV desteği istemsiz kurmamak için karar verirken hastaları ve aileleri ile erken uzun süreli MV desteği seçeneği tartışmak gereklidir. 12

Evde veya yerel hastanelerde solunum bakım servislerinde invaziv ve noninvaziv MV destek sağlama yöntemleri giderek artan bir çeşitlilik var. Yeni bir İngiliz araştırma, çocukların% 47.8 İsviçreli bir ankette Noninvaziv MV support.1 üzeri trakeostomi ve% 45.6 ile pozitif basınçlı MV ile yönetilen, karşılık gelen yüzdeler mevcut seri, respectively.5 31.2 ve 59.3 olarak trakeostomi (% 97.8) ile, pozitif basınçlı MV desteği en yaygın moddur ve yalnızca üç çocuk (% 2.2) noninvaziv MV ile yönetilmektedir. Bu yaş, tanı, ve sosyo-ekonomik faktörler ile ilişkili olabilir.

Evde ya da hastanede solunum bakım servisinde bakım için uzun süreli MV desteği bireylerin oranı mevcut destek, ev koşulları, finansman kaynağı, evde bakım yönelik tutum ve ventilasyon uygulanan hastaların türleri büyük ölçüde bağlı olarak, ülkeden ülkeye değişmektedir .5, 6, 13 Ottonello ve ark. retrospektif İtalya 20 ventilatöre bağımlı çocukların Yorumlar ve evde bakım desteği mekanik ventilasyon gerektiren çocuklar için yararlı olduğu sonucuna ve ev bakım ventilasyonu henüz yaygın dağınık olmamasına rağmen, stabil kronik solunum failure.14 çocuklar için uzun yatış için geçerli bir alternatif temsil

52 ölüm (% 92.3) 48, Tayvan önceki bir ankette Bu çalışmada evde bakım support.7 alınan yerel hastane ve dört (% 7.6) solunum bakım servislerinde de bakım için, 81 102 ölüm (% 79.4) Yerel hastaneler ve 21 (% 20.6) evde bakım destek aldı solunum bakım servislerini de bakım için. Ev havalandırma psikososyal gelişim için en iyi seçenek, sosyal bütünleşme ve bu çocukların yaşam kalitesini sunuyor olsa da, Tayvan pediatrik ev havalandırma ile ana sorunların aile hayatı üzerinde olumsuz psikososyal etkileri, sınırlı evde bakım kaynaklarının ve mali yükü vardır . Bununla birlikte, Tayvan evde bakım desteği alan çocukların sayısı son yıllarda artmıştır. Sonuç olarak, bir hastanın örgütün oluşturulması ventilatör veya teknoloji bağımlı çocuklu aileler desteklemeye adanmış bu sorunların bazılarını ele yardımcı olabilir.

Uzun süreli MV desteği alan çocukların uzun dönemli prognozu altta yatan hastalığın büyük ölçüde bağlıdır. Mevcut çalışmada, altta yatan hastalık ve mevcut konumu veya mortalite arasındaki korelasyon (p = 0.022) olduğu önemli. İlginçtir ki, beş 19 enterovirüs (EV71) ensefalit hastalarının nokturnal (n = 2) veya epizodik ventilasyon (n = 3) 24 saat boyunca solunum desteği başarıyla sütten olmuştur. Kesin mekanizması bilinmemektedir, ancak bu immatür beynin EV71 enfeksiyon zamanla tamir edilebilir olduğunu göstermektedir.

Bu çalışmanın bazı kısıtlılıkları vardır. İlk olarak, veri geriye dönük olarak elde edilmiştir. İkincisi, sadece uzun süreli MV desteği çocuklar dahil, ama biz başarılı MV mama ile çocuklarla ilgili bilgi toplamak vermedi. Bu nedenle, bizim çalışmamızda vazgeçirmek MV desteği zorluk için risk faktörü belirleyemiyor. Prospektif bir çalışma sınırlaması bu tür önlemek için daha fazla ihtiyaç duyulabilir.

Sonuç olarak, Tayvan uzun süreli MV desteği alıyorsanız fazla çocuk şimdi vardır ve çoğu yerel hastanelerde solunum bakım servislerinde bakılmaktadır. Nörojenik solunum yetmezliği, akciğer hastalığı yatan tanılarında vardiya yatış etkileri vardır. Solunum yetmezliği ana nedeni nörolojik hakaret olduğunu. Orada rehabilitasyon, eğitim ve evde bakım desteği için artan bir ihtiyaç olduğunu ve uzun vadeli MV desteği sonucu ve kalitesini değerlendirmek için bu hasta popülasyonuna ilişkin verilerin sürekli toplanması için bir sistem kurmak gereklidir.
Dr. Ercüment Sönmez Güdücüoğlu
Madde Seviyelendir'in yedekleyin

Referanslar
Jardine E, O'Toole M, Paton JY, İngiltere çocukların uzun süreli ventilasyon Wallis C. Şu anki durum: anket. BMJ. 1999; 318:295-299
ArticleMEDLINECrossRef olarak görüntüle
Richards MJ, Edwards JR, Culver DH, Gaynes RP. ABD'de pediatrik yoğun bakım ünitelerinde nozokomiyal enfeksiyonlar. Ulusal hastane enfeksiyonları sürveyans sistemi. Pediatri. 1999; 103: e39
ArticleCrossRef olarak görüntüle
Gaynes RP, Horan TC. Hastane enfeksiyonları tanımları. In: Mayhall CG editörler. Hastane epidemiyoloji ve enfeksiyon kontrolü. Baltimore, MD: Williams ve Wilkins, 1995;
Makalede görüntüle
Kamm M, Burger R, Rimensberger P, Knoblauch A, İsviçre'de uzun süreli mekanik ventilasyon tarafından desteklenen çocuk Hammer J. Anketi. Swiss Med Wkly. 2001; 131:261-266
ArticleMEDLINE olarak görüntüle
Japonya'da Sakakihara Y, Yamanaka T, Kajii M, Kamoshita S. Uzun vadeli ventilatör destekli çocuk: bir ulusal ankete. Açta Paediatr Jpn. 1996, 38:137-142
ArticleMEDLINE olarak görüntüle
Dhillon JS, Frewen TC Singh, NC, Speechley KN. Kanada'da Kronik mekanik ventilasyon bağımlı çocuklar. Paediatr Çocuk Sağlığı. 1996; 1:111-116
Makalede görüntüle
Yang LL. Çocukların uzun süreli solunum bakım. Uzun Süreli Bakım Dergisi. 2002; [Çince] 6:38-46
Makalede görüntüle
Graham, RJ Fleegler EW, Robinson WM. Kronik ventilatör toplumda gerekir: Massachusetts, 2005 yılında pediatrik sayım. Pediatri. 2007; 119: E1280-e1287
ArticleCrossRef olarak görüntüle
MacIntyre N. mekanik ventilasyon desteğinin kesilmesi. Göğüs. 2007; 132:1049-1056
ArticleCrossRef olarak görüntüle
MacIntyre NR. Kanıta dayalı ventilatör sütten ve kesilmesi. Respir Bakımı. 2004; 49:830-836
ArticleMEDLINE olarak görüntüle
Bush A, Fraser J, Jardine E, Paton J, Simonds A, Tip 1 spinal müsküler atrofi ile bebeğin Wallis C. Solunum yönetimi. Arch Dis Child. 2005; 90:709-711
ArticleCrossRef olarak görüntüle
Simonds AK. Nöromüsküler hastalığı olan çocuklarda evde uzun süreli ventilasyon Etik yönleri. Paediatr Respir Rev 2005; 6:209-214
ArticleAbstractFull Metin olarak görüntüle Tam Metin PDF (118 KB)
Adams AB, Whitman J, Minnesota uzun süreli solunum desteği Marcy T. Anketler: 1986 ve 1992. Göğüs. 1993, 103:1463-1469
ArticleMEDLINECrossRef olarak görüntüle
Ottonello G, Ferrari I, Pirroddi IM, vd. Çocuklarda Ev mekanik ventilasyon: Bir pediatrik popülasyonda retrospektif incelenmesi. Pediatr Int. 2007; 49:801-805

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder